24. veebr 2014

Halvaatrühvlid

Ragne blogis oli nii ahvatlev koduse halvaa retsept, et ma lihtsalt pidin seda proovima. Pealegi oli selle valmistamine nii lihtne.
Tegin küll retsepti järgi, aga millegipärast jäi halvaa selline pehme, mitte kiuline ja murenev, nagu peaks olema. Äkki panin tahiinit ikkagi liiga vähe?
Noh, sellest polnud hullu midagi, maitse oli ikka hea ja täitsa õige halvaa moodi. Kuna mass oli voolitav, otsustasin sellest pallikesed veeretada ja šokolaadi kasta, nii et tulemuseks olid halvaatrühvlid. Olid väga head!

Retsept ise järgmine:

5-6 sl vett
2 dl suhkrut
2 dl tahiinit
soovi korral pähkleid või muid meelepäraseid lisandeid
Pane vesi ja suhkur pannile ning lase suhkrul madalal kuumusel sulada, aeg-ajalt segades (kui Sulle tundub, et segu jääb liiga paks, siis lisa pisut vett). Kui suhkur on sulanud, tõsta pann tulelt ja lisa tahiini. Sega korralikult. Soovi korral sega juurde ka meelepärased lisandid. Pane halvaa toidukilega vooderdatud säilituskarpi või väiksemasse vormi. Tõsta toidukile ääred halvaa peale ja lase vähemalt paar tundi jahedas taheneda.

Mina leidsin tahiinit ehk seesamiseemnepastat Tartu kesklinna kaubahalli ökopoest. Peaks olemas olema ka suuremates toidupoodides.
Siin ka kommi läbilõige

Kommentaare ei ole: