Ragne blogis oli nii ahvatlev koduse halvaa retsept, et ma lihtsalt pidin seda proovima. Pealegi oli selle valmistamine nii lihtne.
Tegin küll retsepti järgi, aga millegipärast jäi halvaa selline pehme, mitte kiuline ja murenev, nagu peaks olema. Äkki panin tahiinit ikkagi liiga vähe?
Noh, sellest polnud hullu midagi, maitse oli ikka hea ja täitsa õige halvaa moodi. Kuna mass oli voolitav, otsustasin sellest pallikesed veeretada ja šokolaadi kasta, nii et tulemuseks olid halvaatrühvlid. Olid väga head!
Retsept ise järgmine:
5-6 sl vett
2 dl suhkrut
2 dl tahiinit
soovi korral pähkleid või muid meelepäraseid lisandeid
Pane vesi ja suhkur pannile ning lase suhkrul madalal
kuumusel sulada, aeg-ajalt segades (kui Sulle tundub, et segu jääb liiga
paks, siis lisa pisut vett). Kui suhkur on sulanud, tõsta pann tulelt
ja lisa tahiini. Sega korralikult. Soovi korral sega juurde ka
meelepärased lisandid. Pane halvaa toidukilega vooderdatud säilituskarpi
või
väiksemasse vormi. Tõsta toidukile ääred halvaa peale ja lase vähemalt
paar
tundi jahedas taheneda.
Mina leidsin tahiinit ehk seesamiseemnepastat Tartu kesklinna kaubahalli ökopoest. Peaks olemas olema ka suuremates toidupoodides.
Mina leidsin tahiinit ehk seesamiseemnepastat Tartu kesklinna kaubahalli ökopoest. Peaks olemas olema ka suuremates toidupoodides.
Siin ka kommi läbilõige |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar