25. veebr 2014

Mustsõstra-mustika-toorjuustukoogid valge šokolaadiga

Kaunistamisel võib kasutada fantaasiat
Vabariigi aastapäevaks otsustasin teha toorjuustukooke mustsõstraga, sest minu arvates on see mari nii ehedalt Eestimaine. Nimetatakse teda ju ka Põhjamaade viinamarjaks. Pealegi on ta mõnusalt hapukas, samas ei maksa haput mittearmastavatel inimestel karta - valge šokolaad muudab koogi
magusaks. 

Alltoodud kogustest saab 6 koogikest või ühe väiksema koogi.

Põhi:

pool pakki kakaoküpsiseid (nt Selga)
30 g võid

Täidis:

400 g  toorjuustu
u 300 g mustsõstraid ja mustikaid
120 g valget šokolaadi

Valmistamine:

  1. Sulata või.
  2. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Litsu segu koogivormikeste või ühe suure vormi põhja. Pane veidikeseks külmkappi.
  3. Litsu marjad kergelt katki, mõned võivad terveks ka jääda.
  4. Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda.
  5. Mikserda toorjuust läbi, lisa marjad ja kõige lõpuks šokolaad, ise samal ajal mikserdades.
  6. Tõsta täidis põhja(de)le, silu pealt tasaseks ja pane külmkappi tahenema.

Kommentaare ei ole: