4. nov 2013

Kõrvitsakeeks

Kõrvitsalaterna tegemisest jäi viljaliha üle ja otsustasin sellest keeksi teha. Retsept nägi ette kaneeli, nelki ja ingverit, aga ma lisasin ka kardemoni ja kogemata kukkus välja piparkoogimaitseline kõrvitsakeeks, sest need on ju piparkoogimaitseained :) Väga hea sai igatahes. Ja tänu kõrvitsale mahlane.


150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
1 tl kaneeli
0,5 tl ingverit
0,5 tl nelki
suts kardemoni
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g kõrvitsat

  1. Pane kõrvits väikeste tükkidena kastrulis tulele ja hauta pehmeks, samal ajal võid juba tainaga alustada. Vajadusel püreesta pärast kõrvits.
  2. Vahusta toasoevõi suhkruga.
  3. Lisa ükshaaval mikserdades munad.
  4. Sega omavahel kuivained.
  5. Sega vaheldumisi kuivainetega tainasse kõrvitsapüree.
  6. Vala tainas määritud keeksivormi.
  7. Küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit.

Kommentaare ei ole: