1 pakk küpsiseid (nt Kalev või Selga, ma panin kakomaitselisi, originaalis olid Digestive)
100 g hapukoort
1 sidruni koor
4 muna
400 g (2 karpi) merevaiku (või muud sulatatud juustu)
1 purk kondenspiima
0,5 sidruni mahl
Kate:
1 purgitäis kompottkirsse.
3 dl kompotivedelikku
3,5 lehte želatiini
- Pese ja riivi sidrun.
- Purusta küpsised, sega riivitud sidruni ja hapukoorega ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja (ma kasutasin 22 cm läbimõõduga).
- Eralda munakollased valgetest.
- Vahusta valged kõvaks vahuks.
- Mikserda omavahel merevaik ja kondenspiim ja lisa edasi vahustades munakollased.
- Sega juurde ka sidrunimahl ja munavalgevaht.
- Vala segu vormi ja küpseta 165 kraadises ahjus 50-60 minutit.
- Jäta avatud uksega ahju tunniks ajaks jahtuma.
- Katteks leota želatiinilehti külmas vees. Nõruta kirsid vedelikust ja laota tordile ühtlase kihina.
- Pigista želatiinilehtedest ülemäärane vesi ja lahusta keemiseni kuumutatud väheses vees. Sega kompotivedelikuga ja vala vedelik tordile.
- Pane külmkappi tarretuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar