13. nov 2013

Kondenspiima-juustukook

Sel aastal tuli mu isa isadepäeval hoopis minule külla ja loomulikult tegin ma selleks puhuks ühe tordi. Novembrikuu Omas Maitses oli väga ahvatlev retsept kondenspiima ja sulatatud juustuga. Ja kook sai tõepoolest väga hea. Kirsikatte panin peale omast tarkusest :)


1 pakk küpsiseid (nt Kalev või Selga, ma panin kakomaitselisi, originaalis olid Digestive)
100 g hapukoort
1 sidruni koor
4 muna
400 g (2 karpi) merevaiku (või muud sulatatud juustu)
1 purk kondenspiima
0,5 sidruni mahl

Kate:
1 purgitäis kompottkirsse.
3 dl kompotivedelikku
3,5 lehte želatiini

  1. Pese ja riivi sidrun.
  2. Purusta küpsised, sega riivitud sidruni ja hapukoorega ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja (ma kasutasin 22 cm läbimõõduga).
  3. Eralda munakollased valgetest.
  4. Vahusta valged kõvaks vahuks.
  5. Mikserda omavahel merevaik ja kondenspiim ja lisa edasi vahustades munakollased. 
  6. Sega juurde ka sidrunimahl ja munavalgevaht.
  7. Vala segu vormi ja küpseta 165 kraadises ahjus 50-60 minutit. 
  8. Jäta avatud uksega ahju tunniks ajaks jahtuma.
  9. Katteks leota želatiinilehti külmas vees. Nõruta kirsid vedelikust ja laota tordile ühtlase kihina. 
  10. Pigista želatiinilehtedest ülemäärane vesi ja lahusta keemiseni kuumutatud väheses vees. Sega kompotivedelikuga ja vala vedelik tordile.
  11. Pane külmkappi tarretuma.


Kommentaare ei ole: