kõrvitsalaternad ja temaatilised küpsetised on ju toredad.
Käesolevalt üks õunakook väikse Halloweeni-lisandiga. See õunakook on meie majas klassika, sain selle ühe nüüdseks meie hulgast lahkunud kena inimese käest. Hästi lihtne teha ja maitseb hää ja pehme.
5 suurt õuna
200 g võid
2 dl suhkrut
4 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
suhkrut
kaneeli
- Sulata või, sega sisse suhkur ja jäta seisma.
- Lõika õunad sektoriteks, koori ja puhasta südamikest, viiluta.
- Mikserda või ja suhkru segu veidi aega, siis lisa mikserdades ükshaaval munad.
- Lõpuks sõelu sisse jahu koos küpsetuspulbriga ja sega taigen ühtlaseks.
- Vala taigen keskmise suurusega vormi põhja, võid enne vormi ka küpsetuspaberiga katta, kuigi väga oluline see pole.
- Laota õunaviilud põhjale, raputa peale üsna ohtralt suhkrut ja kaneeli.
- Küpseta 20 minutit 200 kraadi juures. Katsu tikuga - kui tiku külge jääb tainast, küpseta veel. Kui tikk jääb kuivaks, on valmis.
Küpsetusaeg sõltub ka ahjust. Elektriahjud peaksid toimima retseptis antud ajaga.
Kristiani fruktodisain :) |
Sama kooki maal ahjust välja võtmas |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar