15. sept 2013

Pirni-kardemonivorm


Meie kooli õppealajuhatajal oli kodus pirniuputus ja ta pakkus neid koolis igaühele. Mina võtsin rõõmsalt vastu, lasin nädalajagu järelküpseda ja siis hakkasin mõtlema, mida neist teha (peale niisama söömise muidugi). Ragne Värgi uues suvel ilmunud kokaraamatus "Retseptisahtel käsitöökapis" oli üks tore pirnivormiretsept, mille siis käiku lasin. Oli väga maitsev!

Koostisosad:

saia (umbes pool pakki)
u 25 g võid
400 g hapukoort (mina panin ühe rullkohupiima ja ülejäänu hapukoore)
3 muna
1 dl suhkrut + peale raputamiseks
2 tl kardemoni
pirne

Valmistamine:
  1. Määri vorm võiga. Määri ka saiadele võid ja lao vormi põhja.
  2. Raputa peale 1 tl kardemoni.
  3. Sega munad hapukoore ja 1 dl suhkruga ning vala saiaviiludele. 
  4. Poolita pirnid ja lao täidisele.
  5. Raputa peale 1 tl kardemoni.
  6. Küpseta 175 kraadi juures u 40 minutit, kuni hapukoor veel keskelt veidi võbiseb.
Magustoidumure oli nädalaks lahendatud! 

Kommentaare ei ole: