2. märts 2010

Maapähklivõi korvikesed



Kristiani isal oli sünnipäev tulemas ja viimati kohtudes õhkas ta maapähklivõi korvikeste (peanut butter cups) järele, mis on eriti populaarsed Ameerikas ja mida ta nii ammu saanud ei olevat. Otsustasin siis asja uurida, et kas annab talle sünnipäeva puhul meelehead valmistada. Õnneks pakkus internet lahkelt mitmesuguseid retsepte ja leidsin isegi videojuhise. Kuna ma ise neid kunagi söönud ega näinud pole, vajasin täpset juhist. Lõppkokkuvõttes polnud asi sugugi keerulisem kui ameerika mahu- ja kaaluühikute teisendamine.
Tegu on siis minimuffini vormidesse tehtud šokolaadimaiustega, millel maapähklivõi, või ja Digestive küpsiste puru sees.

Retsept on järgmine:

350 g tumedat šokolaadi (mina kasutasin Fazer Blocki)
2 sl võid
150 g maapähklivõid
140 g tuhksuhkrut
100 g Digestive küpsise puru
150 g võid

  • pane šokolaad ja 2 sl võid veevanni sulama
  • määri 30 minimuffini vormi pintsli abil kuni ääreni šokolaadiseks (võib julgelt üsna paksu kihi panna)
 
 Kristiani karvane käsi oli ka mängus:P

 

  • pane vormid külma hanguma
  • vahepeal sulata või ja sega sinna sisse maapähklivõi, tuhsuhkur ning küpsisepuru, lase segul veidi jahtuda
  • täida vormid kolmveerandi ulatuses maapähklivõiseguga

  • täida vormid ääreni šokolaadiga (seda on parem noaga teha - jääb ühtlane tulemus)


Eksperdid ehk siis Kristian ja tema isa, kes on neid varem söönud, ütlesid, et originaal on soolasem ja mul soovitati järgmine kord tuhksuhkru kogust veidi vähendada ja lisada ehk veidi soola. Aga siiski kiideti tulemus heaks:)

Kommentaare ei ole: