26. veebr 2010

Virsiku-vahukooretarretis

Tegin oma treenerile sünnipäevaks tordi, mis koosnes kolmest biskviidikihist ja selle vahele panin vahukoore-kohupiima-virsikupüree segu, millesse hakkisin veel veidi Kalevi pehmeid iirisekomme (nimi vist oli Toffee cream, vanasti Sonja Cream). Alguses tahtsin passionipüreed panna, aga seda ma poest ei leidnud. Mul jäi seda täidisematerjali üsna palju üle ja valasin need magustoiduvormidesse, et need lihtsalt ära süüa. Ja see oli meeletult hea! Seetõttu panen siia kirja ainult täidise retsepti ning soovitan soojalt seda katsetada! Iiris sulas muidugi jälle ära (nagu karamellgi kreembrülee peal), aga head maitset andis ikka.

4 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut (või maitse järgi)
300-grammine kohupiimapasta toru (see Tere 5%-ne pasta on hea)
0,5 purki virsikukompotti (see u 500 ml, võib poole väiksema purgi siis ka osta muidugi;) )
soovi korral pehmeid iirisekomme (u 100 g)
kasutusjuhendi kohaselt želatiini (mina panin 20 g Sildesti kuumas vees lahustuvat želatiini)

  • Püreesta pool purki virsikuid saumikseriga
  • Vahusta vahukoor suhkruga
  • Lisa vahukoorele kohupiim 
  • Kuumuta virsikupüree ja lisa sinna sisse želatiin, sega (mina kasutasin jälle seda želatiini, mille saab otse kuuma vedelikku panna, muidu tuleb paisutada)
  • Lisaveidi jahtunud püree-želatiinisegu vahukoore-kohupiimasegule
  • Lisa peenemaks tükeldatud iirised
  • Vala vormidesse ja lase külmkapis tarretuda
  • Naudi, hea inimene, naudi!

Kommentaare ei ole: