30. apr 2015

Gluteenivabad tippaleiväd

Teine asi, mis raudkindlalt Soomes volbriga seostub, on tippaleivät. Need on õlis praetud magusad
küpsetised. Varem olen ka moosipalle teinud, aga see aasta ei hakanud - tippaleipäsid on lihtsam teha.
Proovisin neidki see aasta gluteenivabalt. Väga hästi tulid välja - maitse poolest ei erine tavalistest millegi poolest.

Koostisosad:

2 muna
2 spl suhkrut
pool tl soola
1 dl piima
2 dl jahusegu ( 1 dl tatrajahu, 0,5 dl riisijahu, 0,5 dl kartulitärklist)
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
1 tl sidrunimahla
 
Praadimiseks õli ja peale tuhksuhkrut.
 
Valmistamine:
 
  1. Vahusta munad suhkruga
  2. Lisa sool, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahud. 
  3. kõige lõpus lisa sidrunimahl.
  4. Lase tainal seni pakseneda, kuni õli potis kuumeneb. Mina kasutan oma väikest malmpotti, see sobib ideaalselt.
  5. Vala segu kilest pritskotti või kasuta tugevat kilekotti - sealt on hea pritsida.
  6. Tee tainaga kiiresti risti-rästi liigutusi ja katsu taina sigri-migri mitte liiga laiali ajada.
  7. Küpseta kuldpruuniks ja tõsta majapidamispaberiga kaetud taldrikule.
  8. Raputa üle tuhksuhkruga ja naudi näiteks koos simaga :)

Kommentaare ei ole: