küpsetised. Varem olen ka moosipalle teinud, aga see aasta ei hakanud - tippaleipäsid on lihtsam teha.
Proovisin neidki see aasta gluteenivabalt. Väga hästi tulid välja - maitse poolest ei erine tavalistest millegi poolest.
Koostisosad:
2 muna
2 spl suhkrut
pool tl soola
1 dl piima
2 dl jahusegu ( 1 dl tatrajahu, 0,5 dl riisijahu, 0,5 dl kartulitärklist)
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
1 tl sidrunimahla
Praadimiseks õli ja peale tuhksuhkrut.
Valmistamine:
- Vahusta munad suhkruga
- Lisa sool, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahud.
- kõige lõpus lisa sidrunimahl.
- Lase tainal seni pakseneda, kuni õli potis kuumeneb. Mina kasutan oma väikest malmpotti, see sobib ideaalselt.
- Vala segu kilest pritskotti või kasuta tugevat kilekotti - sealt on hea pritsida.
- Tee tainaga kiiresti risti-rästi liigutusi ja katsu taina sigri-migri mitte liiga laiali ajada.
- Küpseta kuldpruuniks ja tõsta majapidamispaberiga kaetud taldrikule.
- Raputa üle tuhksuhkruga ja naudi näiteks koos simaga :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar