Kahjuks ei tulnud need küpsised sellised nätsked, nagu olin soovinud, vaid jäid pigem muredad nagu mõned võiküpsised. Võib-olla panin veidi liiga palju jahu? Maitse poolest olid nad siiski väga head.
Retsept ise järgmine:
3 dl (180g) jahu
100g pehmet võid
100g muscovado või fariinsuhkrut
1 muna
125g maapähklivõid
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljeekstrakti (või 1 tl vaniljesuhkrut)
100g hakitud (piima)šokolaadi
Valmistamine:
- Vahusta toesoe või suhkruga. Lisa muna ja sega edasi vahustades tainasse.
- Lisa omavahel segatud kuivained, vaniljeekstrakt ja maapähklivõi ning sega ühtlaseks tainaks.
- Lõpuks lisa ka hakitud šokolaad ja sõtku ühtlaselt tainasse.
- Jaga taigen kaheks, keera mõlemad tainapooled vorstina kilesse ning tõsta tunnikeseks külmkappi.
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Võta üks tainapool külmkapist välja, lõika 12 viiluks ning suru iga viil peopesade vahel ümmarguseks lapikuks.
- Laota küpsised ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta 180 kraadi juures 12-14 minutit.
- Talita teise tainarulliga samamoodi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar