Tänavu suvel oli meie üheks lemmikuks maapähklivõi. Kristian pani seda igasse võimalikku kohta: pudru ja kohupiima sisse ning muidugi moosiga koos saiale. Minule meeldis teda niisama aeg-ajalt paar lusikatäit suhu pista. Liiale minna sellega muidugi ei saa, sest tegu on siiski äärmiselt kaloririkka ollusega. Ühes kohvikus sõime ka ühe suuremat sorti maapähklivõiküpsise kahasse ära ja küll see oli hea! Just selline seest kergelt nätske, nagu üks dessertküpsis olema peab. Otsustasin ka kodus ühe laari selliseid küpsiseid teha. Internetis ringi otsides jäin peatuma sellises blogis nagu Elis köögis olnud retseptil, kuna see nägi isuäratav välja ja selle all olnud kommentaarid kiitsid küpsised taevani.
Kahjuks ei tulnud need küpsised sellised nätsked, nagu olin soovinud, vaid jäid pigem muredad nagu mõned võiküpsised. Võib-olla panin veidi liiga palju jahu? Maitse poolest olid nad siiski väga head.
Retsept ise järgmine:
3 dl (180g) jahu
100g pehmet võid
100g muscovado või fariinsuhkrut
1 muna
125g maapähklivõid
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljeekstrakti (või 1 tl vaniljesuhkrut)
100g hakitud (piima)šokolaadi
Valmistamine:
- Vahusta toesoe või suhkruga. Lisa muna ja sega edasi vahustades tainasse.
- Lisa omavahel segatud kuivained, vaniljeekstrakt ja maapähklivõi ning sega ühtlaseks tainaks.
- Lõpuks lisa ka hakitud šokolaad ja sõtku ühtlaselt tainasse.
- Jaga taigen kaheks, keera mõlemad tainapooled vorstina kilesse ning tõsta tunnikeseks külmkappi.
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Võta üks tainapool külmkapist välja, lõika 12 viiluks ning suru iga viil peopesade vahel ümmarguseks lapikuks.
- Laota küpsised ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta 180 kraadi juures 12-14 minutit.
- Talita teise tainarulliga samamoodi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar