Suures vaimustuses ma nüüd sellest koogist ei olnud. Esiteks jäi ta mul keskelt veidi toores, kuigi küpsetasin ettenähtust isegi peaaegu veerand tundi kauem. Asi võis olla selles, et küpsetasin ümmarguses, võib-olla veidi väiksemas vormis kui originaalis oli ette nähtud, aga väga palju paksem kook olla ei saanud. Teiseks jäi koogi tekstuur selline ... raskestineelatav, nagu maapähklivõi veidi. Maitse on muidu hea - šokolaadine ja kergelt vaarikane. Külmkapis seistes on isegi paremaks läinud. Kristianile meeldis algusest peale.
Retsept ise selline:
Koostisosad:
300 g suvikõrvitsat
1 dl õli
175 g suhkrut
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaopulbrit
1 muna
2 sl hapukoort
Kate:
150 g (1 tops) toorjuustukreemi šokolaadiga (kasutasin Philadephia oma, Marabou šokolaadiga ), toasooja
Valmistamine:
- Riivi suvikõrvits (sisu ära eemalda).
- Pane kõik ained kaussi ning sega ühtlaseks.
- Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (28x28cm) ja küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
- Lase koogil jahtuda ning kata seejärel jahtunud kook šokolaadikreemiga.
Tooreks jäänud osas on näha riivitud suvikõrvitsat. |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar