13. nov 2011

Puuviljatort Armsamale


Pidime kooli jaoks kodutööna tegema puuvilja-võikreemitordi Armsamale. Lahendasin "armsama" poole sellega, et lõikasin tordi südamekujuliseks (vastavat vormi mul pole). Võikreemi ma eriti ei armasta, kuid tegin võikreemidest parima, šarlottsiirupikreemi. 

Biskviitpõhi:

5 muna
120 g suhkrut
75 g jahu/5 spl

Immutussiirup:

150 g vett
140 g suhkrut

Võikreem piimasiirupiga:

Šarlottsiirup:

140 g piima
180 g suhkrut
1 muna

Kreem:

205 g võid
brändit

2 tl kakaod
100 g kohupiima (Alma vanillikohupiimakreem)
100 g kompottvirsikuid

Kaunistuseks ja viimistluseks:

250 g kompottvirsikuid
100 g maasikaid

50 g valget šokolaadi

Želeeks:

150 g vett
50 g moosisuhkrut

  1. Küpseta biskviitpõhi. Jahuta maha ja lõika kolmeks.
  2. Keeda immutussiirup.
  3. Keeda šarlottsiirup. Selleks pane piim ja 2/3 suhkrust keema, keeda peene niidini ja lisa muna koos ülejäänud suhkruga. Kuumuta kuni paksenemiseni, ära keeda. Jahuta maha.
  4. Vahusta või valgeks, lisa šarlottsiirup ja maitse järgi brändit.
  5. Poolele võimkreemile (100 g) lisa 2 tl kakaod
  6. Ülejäänud poolele 100 g kohupiima.
  7. Immuta esimene tordipõhjakiht, lisa kohupiima-võikreem, lao peale tükeldatud kompottvirsikud.
  8. Immuta järgmine kiht, määri peale kakaoga võikreem.
  9. Keeda želee jalase vedi jahtuda
  10. Immuta viimane kiht, lao peale maasikad ja viilutatud kompottvirsikud.
  11. Kata korralikult želeega. Viimistle tordi ääred ülejäänud võikreemi või kohupiimaga.
  12. Sulata valge šokolaad ja värvi punase toiduvärviga roosaks. Joonista õige pikkusega kilele šokolaadiga pits ja lase hanguda. Aseta pits tordi ümber.

Kommentaare ei ole: