13. nov 2011

Beseekattega sidrunikook

Mul oli varasematest tegemistest munavalget üle jäänud ja otsustasin selle ära kasutada beseekattega sidrunikoogis, mis jäi mulle silma blogis toiduteemal.blogspot.com. Koogis kasutasin ka ära sidrunivõide, mida ükspäev trifle'i jaoks tegin, lisasin vaid veidi jahu ja vett. Aga allpool panen siiski kirja originaalretseptis toodud sidrunikreemi retsepti. Samuti lisasin omaltpoolt šokolaadi, mille määrisin koogi põhjale.

Põhi
100 g võid
2,5 dl nisujahu
2 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl vett

Põhja peale
75 g tumedat šokolaadi 

Täidis
1,5 dl vett
1,5 dl suhkrut
2 spl nisujahu
25 g margariini või võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 munakollast

Besee
4 munavalget
1,5 dl suhkrut 

Valmistamine

  1. Põhja jaoks lisa pehmele võile kõik ained ja sõtku tainaks. Litsu tainas koogivormi põhja ja veidi ka äärtele. Hoia 15 min. külmkapis, torka kahvliga põhja augud ja küpseta 200 kraadi juures u. 15 minutit.
  2. Täidise jaoks pane kõik ained katlasse ja kuumuta segades, kuni segu pakseneb.
  3. Vahusta munavalged suhkruga. Suhkrut hakka järk-järgult lisama vahustamise lõpupoole, mitte alguses.
  4. Sulata šokolaad ja määri ahjust võetud põhjale.
  5. Tõsta selle peale ka sidrunikreem ning aja laiali.
  6. Kõige peale tõsta munavalgevaht ja aja laiali. Võid pinna rahuliku südamega konarlikuks jätta ja seda veel lusikaga konarlikumakski teha.
  7. Küpseta kooki veel umbes 10 minutit, kuni besee on peale helepruun. Ideaalis peaksid munakattele ka pisarad tulema.

Kommentaare ei ole: