pistaatsiatorti, ent ei leidnud pistaatsiamassi. Aga ilma selleta jäi ka väga hea, värske ja kerge. Et tort liiga igav ei jääks, tahtsin ikka peale veel mingi kihi teha. Selleks keetsin tordi sisse läinud sidrunipoolikuid vee ja mõningase suhkruga pikka aega ja tegin sellest želatiini abil peale tarretisekihi.
Põhi:
120 g kakaoküpsiseid
50 g võid
Täidis:
300 g kohupiimapastat
300 g vahukoort
1 dl või maitse järgi suhkrut
1 sidruni koor ja mahl
4 lehte želatiini
Tarretisekate:
3 dl vett
ülejäänud sidrunikoored
1 dl suhrut
3 lehte želatiini
Valmistamine:
- Purusta küpsised. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru lahtikäiva koogivormi põhja (läbimõõduga u 24 cm) ja pane külmkappi.
- Pane kõik (ka kattekihi) želatiinilehed külma vette likku.
- Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimapasta, vajadusel lisa suhkrut.
- Riivi sisse sidrunikoor ja pigista mahl.
- Sulata 4 želatiinilehte väheses ves ja lisa mikserdades täidisele.
- Vala segu põhjale ja pane külmkappi tahenema.
- Vahepeal pane kattekihiks keema vesi, suhkur ja sidrunipoolikud (võid ka veel väiksemateks tükkideks lõigata). Keeda u 30 minutit või veidi kauemgi. Sega sisse ülejäänud želatiinilehed ja lase segul veidi jahtuda, et päris tuline ei oleks.
- Vala tordile ja pane külmkappi tahenema.
- Kaunista vastavalt soovile. Mina panin uusi Kalevi suhkrukattega šokolaadidražeesid (tulid just munadepühadeks) ja muidu olid need väga maitsvad, aga suhkrukate sulas loomulikult ära ja jooksiss laiali.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar