13. mai 2014

Pannkooke nii- ja naamoodi

Pühapäev on pannkoogipäev, nii on see meil olnud juba vähemalt aasta. Eranditult igal pühapäeval teeme me pannkooke. Kui hommikul pole võimalik, siis teeme kas lõunaks või õhtuks, aga pannkooke me sööme :)
Mõnikord teeme suuri ülepannikooke, teine kord kasutame oma malmist pannkoogipanni, vahel on tainas vedelam, vahel paksem, nii et saab teha Ameerika pannkooke. Vahel paneme taina hulka kaerahelbeid, teinekord odrajahu, kliisid, rukkijahu, tavalise jahu asemel rohkem kartulijahu jne.
Ühesõnaga varieerime oma pannkooke pidevalt.
Ja pannkookide peale saab panna nii soolast kui magusat katet. Magusast erinevad moosid, Kristiani lemmik on maapähklivõi, mõnus on ka šokolaadikreem. Aga mulle meeldib kõige rohkem ikka moosiga ... ja vahukoorest ei ütle ka ära :)

Üks viimaseid kordi olime kahekesi maal ja avastasime õudusega, et moosi pole. Küll aga oli meil apelsinimahla ja suhkrut - ega's midagi, keetsin nendest kokku ühe siirupi. Ja see oli ülihea, maitses nagu apelsinimaitseline karamellkomm. Natukene keetsin liiga kokku ja tahtis päris kommiks ära minna, aga pärast lahjendasin veega ja sai kasutuskõlblik.

Ameerika pannkoogid apelsinisiirupi ja võiga

Üks tavaline pannkoogipühapäeva laud

Virn

2 kommentaari:

Antonina ütles ...

Ai-ai, suu jookseb vett, peab vist ka kooke tegema minema. :) Ise eelistan ülepannikooke. :) Kas viskate ülepannikooke õhku ka?:)

Kadri ütles ...

Oleme proovinud, aga see on ikka riskantne värk, kindlam on need siivsalt labidaga ümber pöörata.