11. dets 2013

Rummikoogid

Soome iseseisvuspäevakookidest jäi biskviit- põhja ääri alles - hea põhjus teha rummikooke :)  Ääri ei jäänud väga palju, nii et sain 6 koogikest. Varem olen teinud vahukoorekreemi peale, seekord otsustasin teha ehtsat võikreemi.

u 200 g bisviitpõhjaääri
1 väike topsik (150 g) kakaokohupiimakreemi
70 g sulašokolaadi
30 g hakitud šokolaadi
1,5 ampulli rummiessentsi
3 spl kakaopulbrit
50 g võid

Võib veeretada nt kookoshelvestes.

Võikreem:
100 g võid
50 g tuhksuhkrut
törts brändit

  1. Murenda kaussi biskviitpõhi.
  2. Lisa kohupiimakreem, sulašokolaad, hakitud šokolaad ja sulatatud või. Lisa ka kakaopulber.
  3. Mätserda käega kõik läbi. Lõpuks lisa rummiessents.
  4. Vormi paraja suurusega koogikesed.
  5. Võikreemi valmistamiseks vahusta toasoe võid tuhksuhkruga, kuni või on valge. Lõpuks mikserda sisse brändi.
  6. Pritsi kookidele ja kaunista.
Seekord jäid koogid üsna tahked, ilmselt võist. Võikreem läheb ka kapis muidugi üsa kõvaks. Nii et enne söömist peaks laskma toatemperatuuril veidi pehmeneda.

Kommentaare ei ole: