2. dets 2013

Kirsi-vaniljekreemitarretis

Tarretis on üks tore magustoit, kuna seda saab teha väga erinevatest asjadest. Ema tegi mul vanasti üsna sageli tarretist, eriti hea oli vahukoore-mustikamoosi oma. 
Mina tegin seekord kirsikompotist ja vahukoore-jogurtisegust. Tuli väga hea! Jõuludeks võiks korrata sellist varianti, kus kirsikompoti vedeliku asemel on alkoholivaba glögi ja vaniljekreemis kaneeli ...

5 portsjonit

1 purk (680 g) kivideta kirsikompotti
suhkrut
(vaniljesuhkrut)
2 dl vahukoort
pool topsi vanilje La Cremat
6,5 lehte želtaiini

  1. Pane 4 lehte želatiini külma vette likku.
  2. Jaota 5 magustoidupokaali põhja kirsse (kogu purki ei pea ära panema).
  3. Mõõda välja 4 dl vedelikku, lisa 2-3 supilusikatäit suhkrut ja aja pliidil kuumaks.
  4. Sega sisse paisunud želatiinilehed ja vala vedelik kirssidele. Lase natuke toatemperatuuril jahtuda ja siis pane külmkappi. 
  5. Kui kirsikiht on enam-vähem tarretunud, valmista teine kiht.
  6. Pane 2,5 lehte želatiini külma vette paisuma.
  7. Vahusta vahukoor 2 supilusikatäie suhkru ja veidikese vaniljesuhkruga.
  8. Lisa pool topsi vaniljejogurtit. 
  9. Kuumuta väike kogus vett ja sulata selles želatiinilehed.
  10. Vala vedelik vahukooresegusse, ise samal ajal mikseriga segades.
  11. Jaota segu pokaalidesse kirsikihi peale.
  12. Pane külmkappi tarretuma.

3 kommentaari:

udupeen ütles ...

Tere Kadri! Tahan väga seda retsepti katsetada, aga kui suurt topsi La Crema jogurtit on mõeldud? Neid peaks olema nii suuri (ca 400g) kui väiksemaid (ca 200g). :)

Kadri ütles ...

Tere! Mina pidasin silmas suurt topsi (ma väiksemaid ei teagi), aga kui on väike 200grammine, siis võib ühe sellise panna.
Edukat katsetamist! :)

udupeen ütles ...

Suur tänu! Proovin kindlasti ära. ;)