Tarretis on üks tore magustoit, kuna seda saab teha väga erinevatest asjadest. Ema tegi mul vanasti üsna sageli tarretist, eriti hea oli vahukoore-mustikamoosi oma.
Mina tegin seekord kirsikompotist ja vahukoore-jogurtisegust. Tuli väga hea! Jõuludeks võiks korrata sellist varianti, kus kirsikompoti vedeliku asemel on alkoholivaba glögi ja vaniljekreemis kaneeli ...
5 portsjonit
1 purk (680 g) kivideta kirsikompotti
suhkrut
(vaniljesuhkrut)
2 dl vahukoort
pool topsi vanilje La Cremat
6,5 lehte želtaiini
- Pane 4 lehte želatiini külma vette likku.
- Jaota 5 magustoidupokaali põhja kirsse (kogu purki ei pea ära panema).
- Mõõda välja 4 dl vedelikku, lisa 2-3 supilusikatäit suhkrut ja aja pliidil kuumaks.
- Sega sisse paisunud želatiinilehed ja vala vedelik kirssidele. Lase natuke toatemperatuuril jahtuda ja siis pane külmkappi.
- Kui kirsikiht on enam-vähem tarretunud, valmista teine kiht.
- Pane 2,5 lehte želatiini külma vette paisuma.
- Vahusta vahukoor 2 supilusikatäie suhkru ja veidikese vaniljesuhkruga.
- Lisa pool topsi vaniljejogurtit.
- Kuumuta väike kogus vett ja sulata selles želatiinilehed.
- Vala vedelik vahukooresegusse, ise samal ajal mikseriga segades.
- Jaota segu pokaalidesse kirsikihi peale.
- Pane külmkappi tarretuma.
3 kommentaari:
Tere Kadri! Tahan väga seda retsepti katsetada, aga kui suurt topsi La Crema jogurtit on mõeldud? Neid peaks olema nii suuri (ca 400g) kui väiksemaid (ca 200g). :)
Tere! Mina pidasin silmas suurt topsi (ma väiksemaid ei teagi), aga kui on väike 200grammine, siis võib ühe sellise panna.
Edukat katsetamist! :)
Suur tänu! Proovin kindlasti ära. ;)
Postita kommentaar