28. juuli 2013

Mustika-jogurtikook


Käes on aasta parim aeg. Mets pakub mitmesuguseid marju, aiamaalt saab värket kartulit, porgandit ja muud mitmevärvilist. Kuigi olen juba mustikatelt natuke vaarikatele üle läinud (kuna praegu on just viimaste kõrghooaeg), siis viimati tegin ühe koogi siiski mustikatega. Täidises kasutasin Kreeka jogurtit (rammus, 10 protsenti rasva), kuna mul lihtalt oli seda. Sama hästi sobib toorjuust, kohupiim või isegi hapukoor.



Põhi:

u 180 g heledaid küpsiseid
50 g võid

Täidis:

500 g jogurtit (või muud sarnast piimatoodet)
2 muna
2 spl kartulijahu
1,5 dl suhkrut
rohkelt mustikaid (vähemalt 2 dl)

Valmistamine:

  1. Purusta küpsised ja sulata või. Sega küpsisepuru sulavõiga ja suru koogivormi põhja ja äärtele.
  2. Mikserda jogurtisse munad, suhkur ja kartulijahu.
  3. Vala põhjale osa mustikaid, siis vala peale täidis ja kõige otsa jaota veel ülejäänud mustikad - nii jääb näha ka, mis koogiga on tegu ;)
  4. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes pool tundi või kuni keskelt enam ei võdise.
Kook on parem jahtunult, sest siis on seda hõlpsam lõigata.


Kommentaare ei ole: