Alguses oli plaan teha quiche'i, aga siis mõtelsime, et teeks midagi teistsugust ja otsustasime seene-singipiruka kasuks. Tegin ka taina ise. Tahtis olla pärmi-lehttainas ja põhimõtteliselt oli ka, aga gaasiahi on ikka üks igavene jama värk. Pirukas ei läinud pealt kuldeks ega midagi :( Aga kihitamine muutis taina õhulisemaks küll.
Serveerida võib juurviljadega |
3 dl vedelikuga pärmitainas, pigem soolakas
Kihitamiseks 100 g toasooja võid
Täidis:
500 g soolatud männiriisikaid
200 g sinki
1 sibul
200 g toorjuustu
2 muna
(võib lisada veel ka riivjuustu)
pipart
määrimiseks muna
Kõigepealt tee tainas.
Kuni tainas kerkib, valmista täidis. Selleks prae sink, sibul ja seened. Sega toorjuustu ja munaga. Maitsesta pipraga. Soola on toorainetes piisavalt.
Kerkinud tainas rulli ristkülikuks ja määri 2/3 osas võiga. Lappa kolmeks. Tee nii veel kaks korda.
Rulli sobiva suurusega ristkülik, lõiga pooleks. Üks pool läheb ahjuplaadil alla, sellele levita täidis ja pane teine tainapool peale. Määri munaga.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit või kuni tainakoor kuldeks tõmbub.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar