13. juuli 2012

Võisilmasaiad

Selle postituse nimi kõlab ehk veidi imelikult, aga tegu otsetõlkega nende lihtsate saiakeste soomekeelsest nimest voisilmäpulla. Nimelt tegin mõned päevad tagasi ühe natuke suurema koguse tainast (3 dl vedelikuga), jagasin elle kaheks ja poolest tegin kaneelisaiu, poolest siis neid võisilmasaiu. Mõlemad said ülimaitsvad! 
Kaneelisaiadest olen ma varem juba kirjutanud siin ja põhimõtteliselt tegin samasuguse taina. Ainult rosinaid ei pannud seekord, hoopis kardemoni. Ja eelkergitust ka ei viitsinud teha. 
Võisilmasaiade tegemine käib nii, et veeretatakse sobiva suurusega kuklid, lastakse rätiku all kerkida, surutakse keskele tükk võid, määritakse muna või piimaga  ja raputatakse võisilmale ohtralt suhkrut peale. Mul oli siin kasutusel kergelt soolane või ja see andis asjale väga palju juurde - tuli selline mõnus magusa-soolase kombinatsioon.
Saiu sai kaks ja pool plaaditäit - jätkus ikka mitmeks päevaks :)

Kaneeli- ja võisilmasaiade paraad


Kommentaare ei ole: