20. juuli 2011

Sacher-tort

Mu elukaaslane tellis seekord sünnipäevaks Sacher-tordi, mille ma talle ka rõõmsalt tegin. Retsepti võtsin ühelt välismaiselt lehelt. Üheski Sacker-tordi retseptis ei näinud ma niisutust, aga mina küll kuiva kooki süüa ei taha, nii et niisutasin ikka apelsinimahlaga, aga oleks võinud veelgi rohkem niisutada.

Koostisained:

140 g võid
140 g (u a,5 dl) suhkrut
150 g tumedat küpsetusšokolaadi
1,5 dl jahu
1 dl kartulijahu
6 muna
paar lusikatäit aprikoosimoosi
paar dl apelsinimahla


Katteks:

150 g tumedat küpsetusšokolaadi
tükike võid

Valmistamine:

1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Eralda munakollased valgetest, Kollased mikserda ükshaaval või juurde.
3. Sulata šokolaad veevannil. Lase veidi jahtuda ja lisa segule.
4. Ühenda jahu ja kartulijahu. Sõelu see tainale ja sega.
5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega või mikserda aeglase käiguga tainasse.
6. Küpseta 175 kraadi juures ligi tund aega või kuni tikuga katsudes tikk kuivaks jääb.
7. Jahuta kook maha, lõika pooleks ja niisuta korralikult. Vahele määri aprikoosimoosi.
8. Katteks sulata šokolaad võiga ning määri võrdlemisi nobedasti suure noa või paleti abil koogile.
9. Kaunista oma äranägemise järgi.


Kommentaare ei ole: