4. nov 2010

Õuna-kohupiimakook Halloweeniks

Eelmisel laupäeval sai väikese peoga Halloweeni tähistatud. Mitte et mulle Halloween väga korda läheks, olen veel vana head kadri- ja mardipäevausku, aga ikka põhjus jälle sõpradega kokku saada ja midagi toredat teha. Peole eelnes küll ühine söögitegemine, aga tegin ikkagi ühe koogi ka kaasa. Kuna õunakastid on veel täis, siis otsustasin sealt võtta. Ja et asi huvitavam saaks, panin kohupiima ka õunte peale. Kristian tuli ideele õuntest sellised tondinäod lõigata, mis tavaliselt kõrvitsale tehakse. Päris toredad kukkusid välja :)

Põhi:

100 g  võid
100 g suhkrut
1 muna
1 spl vahukoort (või piima)
3 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
0,5 tl vanillisuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit

Kate:

u. 3 õuna
400 g kohupiima
3 muna
riivitud sidrunikoort
maitse järgi suhkrut
vedeldamiseks veidi piima või hapukoort (kui vaja)
kaneeli ja suhkrut

Valmistamine:

1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Lisa muna ja ülejäänud ainud ning sega ühtlaseks.
3. Vooderda tordivormi põhi ja servad.
4. Koori, puhasta ja tükelda õunad. Laota tainale. Raputa peale suhkrut ja kaneeli.
5.  Sega kohupiim, suhkur, piim, munad ja riivitud sidrunikoor omavahel.
6. Vala segu põhjale õunte peale.
7. Lõika õuntest paksemad viilud. Koori ja uurista neile nägu.
8. Küpseta 180-200 kraadises ahjus u. 40 minutit.

Muide, see põhjaretsept sobib pea igaks elujuhtumiks ja töötab alati väga hästi. See on veidi pehmem kui tavaline muretainas. Mina proovisin seda korra isegi soolasema quiche'i põhjana ja tuli suurepäraselt välja. 

Kommentaare ei ole: