2. okt 2011

Mündi-šokolaaditort sefiirikreemiga


Koolis lasi õpetaja meil mõne raamatuga tutvuda ja mulle jäi silma üks huvitav münditort (ma kahjuks raamatut ei mäleta, ühe meeskondiitri poolt kirjutatud igatahes). Kirjutasin retsepti üles ja otsustasin ära teha, omapoolsete muudatustega loomulikult. Käin nüüd Frens Cateringis praktikal ja seal jäi sefiiri üle. Päästsin selle prügikasti rändamisest ja kasutasin kodus tordi peal ära - sobis üllatavalt hästi kokku. Kirjutan retsepti siinkohal üles. Kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi, aga oleks väiksemagi võinud võtta, sest tort jäi suhteliselt madal.

Põhi:

veidi vähem kui 1 pakk Selga šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:
 
200 ml vahukoort
1 dl suhkrut
200 g toorjuustu
100 g valget šokolaadi
50 ml kanget piparmünditeed
 4 želatiinilehte (u. 7 g)
ülejäänud küpsised

Kaunistuseks:

nt. mingit kreemi (mina kasutasin siis seda sefiiri, mis juhuslikult oli oranž)
šokolaadikaunistusi
riivitud šokolaadi
muid kaunistusi

Valmistamine:
  1. Purusta küpsised, sulata või ja sega küpsistega. Suru küpsetuspaberiga voodertatud koogivormi põhja ja pane külmkappi.
  2. Pane želatiinilehed külma vette paisuma.
  3. Vahusta vahukoor suhkruga, mikserda juurde toasoe toorjuust. 
  4. Sulata valge šokolaad ja lisa segule ise kiiresti mikserdades.
  5. Kuumuta piparmünditõmmis, pigista želatiinilehed veest ja sega kuumale piparmünditõmmisele.
  6. Lisa tõmmis täidisele ise kiiresti mikserdades.
  7. Vala täidis vormi, murra ülejäänud küpsised tükkideks ja tipi täidisesse.
  8. Pane külma tarretuma.
  9. Tarretunud tort kaunista kreemiga ja muude elementidega oma äranägemise järgi.
Tuli väga mõnus ja mahe tort. Mündi maitset polnud väga tugevalt tunda, kuid oli täiesti olemas.

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Tartu Frensis jah?

Kadri ütles ...

Jah, Tartu Frensis.

Kairi ütles ...

Näed ja siit ma loen et kasutasid piparmünditeed. Kas maitse jäi tuntav?

Kadri ütles ...

Tuntav, aga üsna nõrk.