16. sept 2011

Kitsejuustu-sarapuupähklikarask

Tegin jälle oma lemmikkaraskit, mida küpsetan ikka pidulikemaks puhkudeks, kuid täna tegin ilma erilise põhjuseta, lihtsalt tuli isu. Eriti peeneks teeb asja muidugi kitsejuust. Retsept on võetud 2010. aasta veebruari Oma Maitsest.

120 g kohupiima
1 muna
2,5 dl piima
1 tl soola
1 spl suhkrut või mett
2,5 dl odrajahu
1 dl nisujahu
0,5 tl soodat
100 g kitsejuustu
0,5 dl hakitud sarapuupähkleid

  1. Sega kohupiim piima, lahtiklopitud muna, soola ja suhkruga.
  2. Lisa kitsejuust, omavahel segatud jahud koos soodaga ja lõpuks pähklid.
  3. Vala taigen nt. leiva- või keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole: