9. nov 2011

Trifle (kihiline dessert)

Trifle on üks tänuväärne magustoit, kuna selles kasutatavaid kreeme, marju ja isegi biskviiti on võimalik lõputult varieerida. Klassikaliselt sisaldab trifle vaniljekreemi, kuid kasutada võib ka nt. toorjuustu- või vahukoorekreeme. Biskviidi asemel võib kasutada keeksi või küpsiseid.
Alljärgnevalt minu viimane katsetus. Kogusest saab u. 6 pokaali.

Biskviit:

3 muna
70 g suhkrut (1 dl)
3 spl jahu

  1. Eralda munakollased -valgetest.
  2. Vahusta valged, lisa järk-järgult suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
  3. Sega veidi valget kollastega ja sega see siis ülejäänud valgega.
  4. Sõelu sisse jahu nin sega ettevaatlikult läbi.
  5. Määri ühtlase küpsetusplaadile ja küpseta 200 kraadi juures u. 15 minutit. Krõbedaks ei maksa lasta.
Järgmisena teha sidrunivõie. Antud retseptis on 3 muna, aga võib panna ka 4 munakollast, siis ei pea valge kalgendumist kartma. Sidrunivõide võib ka ära jätta, kui see liiga keeruline tundub.

Lõpuks valmistada vaniljekreem:


400 ml vahukoort
4 munakollast
4 spl suhkrut
1-2 tl vanillisuhkrut

  1. Kuumuta koor.
  2. Koore kuumenemise ajal vahusta munakollased suhkruga.
  3. Vala kuum koor munakollasevahu peale, ise energiliselt segades.
  4. Vala segu tagasi potti ja kuumuta, kuni segu pakseneb.
  5. Jahuta maha. 
Kui biskviit ja kreemid kõik kenasti jahtunud, siis algab magustoidu kokkupanemine. Selleks laotakse pokaalidesse vaheldumisi biskviiti, vaniljekreemi, marju, sidrunivõiet ja nii edasi. Pokaali peaks mahtuma u. 3 kihti, nii et keskele jääb sidrunivõie ja kõige peale vaniljekreem marjadega. Mina kasutasin sel korral mustikaid ja maasikaid, aga mustikaid eriti tunda ei jäänud. 

Kommentaare ei ole: