Trifle on üks tänuväärne magustoit, kuna selles kasutatavaid kreeme, marju ja isegi biskviiti on võimalik lõputult varieerida. Klassikaliselt sisaldab trifle vaniljekreemi, kuid kasutada võib ka nt. toorjuustu- või vahukoorekreeme. Biskviidi asemel võib kasutada keeksi või küpsiseid.
Alljärgnevalt minu viimane katsetus. Kogusest saab u. 6 pokaali.
Biskviit:
3 muna
70 g suhkrut (1 dl)
3 spl jahu
- Eralda munakollased -valgetest.
- Vahusta valged, lisa järk-järgult suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
- Sega veidi valget kollastega ja sega see siis ülejäänud valgega.
- Sõelu sisse jahu nin sega ettevaatlikult läbi.
- Määri ühtlase küpsetusplaadile ja küpseta 200 kraadi juures u. 15 minutit. Krõbedaks ei maksa lasta.
Järgmisena teha
sidrunivõie. Antud retseptis on 3 muna, aga võib panna ka 4 munakollast, siis ei pea valge kalgendumist kartma. Sidrunivõide võib ka ära jätta, kui see liiga keeruline tundub.
Lõpuks valmistada
vaniljekreem:
400 ml vahukoort
4 munakollast
4 spl suhkrut
1-2 tl vanillisuhkrut
- Kuumuta koor.
- Koore kuumenemise ajal vahusta munakollased suhkruga.
- Vala kuum koor munakollasevahu peale, ise energiliselt segades.
- Vala segu tagasi potti ja kuumuta, kuni segu pakseneb.
- Jahuta maha.
Kui biskviit ja kreemid kõik kenasti jahtunud, siis algab magustoidu kokkupanemine. Selleks laotakse pokaalidesse vaheldumisi biskviiti, vaniljekreemi, marju, sidrunivõiet ja nii edasi. Pokaali peaks mahtuma u. 3 kihti, nii et keskele jääb sidrunivõie ja kõige peale vaniljekreem marjadega. Mina kasutasin sel korral mustikaid ja maasikaid, aga mustikaid eriti tunda ei jäänud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar