Taigen:
2,5 dl piima
30 g pärmi (või 1 pakk kuivpärmi)
100 g suhkrut
1 muna
0.5 tl soola
75 g pehmet või sulanud võid
500 g (8 dl) jahu
Täidis:
40 g pehmet võid
suhkrut
kaneeli
- Soojenda piim 37 kraadini
- Lahusta piimas pärm, lisa 1 tl suhkrut.
- Pane juurde pool jahust ning lase rätiku all soojas kohas kerkida.
- Eelkregitusega tainale lisa suhkruga vahustatud muna, järk-järgult jahu ja rasvaine.
- Sõtku tainas ja lase veel kerkida.
- Jaga tainas 2 võrdseks osaks ja rulli ristkülikuteks.
- Määri taignale pehme või, puista üle rohke suhkru ja üsna ohtra kaneeliga.
- Rulli taignalapid kokku, lõika u 3 cm paksusteks viiludeks ja vormi meelepärased saiakesed. Mina surun rulli keskosa ja kihtide servi käevahel veidi väljapoole.
- Pane plaadile ja lase veel veidi kerkida.
- Küpseta 200 kraadi juures u. 10 minutit.
5 kommentaari:
Tead, proovisin täna ja lisasin riivitud õuna ka. Kõik kiitsid! ;)
Riivitud õun sobib sinna kindlasti väga hästi ja praegu on see ju lausa kohustuslik komponent:)
Mitu grammi kuivpärmi tuleb siis kasutada? Pakid vist erinevad, ma elan välisriigis, et hakkasin mõtlema nüüd :D.
Terve pakk ehk 11 grammi enamasti. Võib muidugi seal välismaal müüdava paki pealt uurida, mitme detsiliitri vedeliku jaoks sealne pakk mõeldud on.
Selge, aitäh!
Postita kommentaar