Kohupiimakorbid vaarikamoosiga
Taigna retsept Toidutarest:
Taigen:
2,5 dl piima
25 g pärmi (või 1 pakk kuivpärmi)
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
0.5 dl või maitse järgi rosinaid
8 dl jahu
törts õli
Täidis:
200 g kohupiimapastat (mitte liiga vedelat)
0.5 dl või maitse järgi suhkrut
1 muna
rosinaid
vanillisuhkrut
vaarikamoosi
Määrimiseks muna või piima
- Soojenda piim käesoojaks.
- Vedelda piimas pärm.
- Lisa maitseained ja rosinad.
- Lisa jahu (kui kasutad kuivpärmi, siis lisa see koos jahuga).
- Sõtku, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti tuleb, lisa veel õli (tuleb paremini).
- Lase rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida (u. 20 min.)
- Kalla taigen jahuga üle puistatud tööpinnale. Sõtku veidi ja vormi meelepärase suurusega kuklid.
- Pane kuklid ahjuplaadile rätiku alla kerkima.
- Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
- Valmista täidis: sega kõik ained omavahel. Soovi korral lisa suhkrut, rosinaid.
- Vajuta kuklitesse klaasi põhjaga süvend.
- Pane süvendisse kõigepealt moosi ja siis täidist. Määri muna või piimaga.
- Küpseta 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar