19. aug 2010

Kohevad kaneelirullid

Teine väga õnnestunud tegu sel suvel olid kaneelisaiakesed. Varem on nad mul alati kuidagi heledad ja magedad jäänud. Otsustasin siis seekord ikka korralikult kaneeli ja suhkrut uhada. Kuna ka retsept oli väga hea, siis kukkusid saiad imehästi välja.

Taigen:

2,5 dl piima
30 g pärmi (või 1 pakk kuivpärmi)
100 g suhkrut
1 muna
0.5 tl soola
75 g pehmet või sulanud võid
500 g (8 dl) jahu

Täidis:

40 g pehmet võid
suhkrut
kaneeli

  1. Soojenda piim 37 kraadini
  2. Lahusta piimas pärm, lisa 1 tl suhkrut.
  3. Pane juurde pool jahust ning lase rätiku all soojas kohas kerkida.
  4. Eelkregitusega tainale lisa suhkruga vahustatud muna, järk-järgult jahu ja rasvaine.
  5. Sõtku tainas ja lase veel kerkida.
  6. Jaga tainas 2 võrdseks osaks ja rulli ristkülikuteks.
  7. Määri taignale pehme või, puista üle rohke suhkru ja üsna ohtra kaneeliga.
  8. Rulli taignalapid kokku, lõika u 3 cm paksusteks viiludeks ja vormi meelepärased saiakesed. Mina surun rulli keskosa ja kihtide servi käevahel veidi väljapoole.
  9. Pane plaadile ja lase veel veidi kerkida.
  10. Küpseta 200 kraadi juures u. 10 minutit.
Saiakesed tulid väga kohevad ja hõrgud!

5 kommentaari:

Kadri ütles ...

Tead, proovisin täna ja lisasin riivitud õuna ka. Kõik kiitsid! ;)

Kadri ütles ...

Riivitud õun sobib sinna kindlasti väga hästi ja praegu on see ju lausa kohustuslik komponent:)

AvelyK ütles ...

Mitu grammi kuivpärmi tuleb siis kasutada? Pakid vist erinevad, ma elan välisriigis, et hakkasin mõtlema nüüd :D.

Kadri ütles ...

Terve pakk ehk 11 grammi enamasti. Võib muidugi seal välismaal müüdava paki pealt uurida, mitme detsiliitri vedeliku jaoks sealne pakk mõeldud on.

AvelyK ütles ...

Selge, aitäh!