Lihtne ja maitsev suutäis |
Panen kirja retsepti nii, nagu mina seda tegin.
Koostis:
300 g täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl kaneeli
100 g fariinisuhkrut
2 keskmist porgandit
4 keskmist õuna
u 75 g metspähkleid
2 muna
150 ml rapsiõli
4 spl agaavisiirupit
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Sega suuremas kausis jahu, küpsetuspulber, kaneel ja suhkur.
- Lisa kooritud ja riivitud porgandid, puhastatud ja väikesteks tükkideks lõigatud õunad, jämedalt hakitud pähklid.
- Teises kausis ühenda munad, õli ja siirup.
- Kalla vedelikud kuivainete hulka ja sega tainas läbi.
- Vala sobilikku vormi (pigem selline lamedam ja laiem vorm) ja küpseta 25-30 minutit või kui tikuga katsudes jääb tikk kuivaks. Vormi võib katta küpsetuspaberiga, aga kuna mul see puudus, määrisin vormi lihtsalt vedela margariiniga ja kook tuli pärast ideaalselt lahti.
Hea süüa nt vanillikastme või jäätisega.
Algretseptis niisutati kooki pärast apelsinimahlaga ja tehti peale toorjuustukate Ei ole ka kindlasti paha!
2 kommentaari:
Hoo, vot seda tahaks küll proovida, kuigi pean tunnistama, et viimane retsept täisteranisujahuga ei jätnud just liiga sügavat muljet.:) Lähen nüüd agaavisiirupit otsima.
Ma soovitan osa täisteranisujahusst tavalise nisujahuga asendada. Pole küll nii tervislik, aga jääb kindlasti pehmem!
Postita kommentaar