28. apr 2014

Šokolaadi-pähkliküpsised

Mina ei saa olla ilma magustoiduta! Päras sööki kohe peab saama veidi midagi magusat ja soovitavalt ka tassi kohvi. Kohvi puhul pole asi vajaduses, vaid mulle lihtsalt meeldib kohvi maitse.
Magutoiduks kõlbab muidugi jogurt või kohupiim moosiga, mõni mõnus smuuti, aga vahel on ju mõnus mingit küpsetist haugata. Selleks sobivad suurepäraselt suured küpsised.

Retsepti võtsin oma kodusest raamatust "Maitsvad kingitused". Seal oli kasutatud valget šokolaadi, aga ma panin tavalist.

Koostisosad:

125 g võid
1 dl fariinisuhkrut
0,75 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g tumedat šokolaadi
1 dl pähkleid (ma vist panin maapähkleid, aga sobivad ka muud)

Valmistamine:

  1. Mikserda toasoe või suhkrutega kohevaks. 
  2. Lisa toasoe muna ja mikserda uuesti ühtlaseks.
  3. Lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur.
  4. Haki šokolaad ja pähklid ja lisa segule.
  5. Tõsta tainas lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta võimalikult suured vahed. Vajuta kuhjad märja käega kergelt lamedaks.
  6. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit.


Kommentaare ei ole: