6. aug 2012

Pohla-karamellijäätis



Mis oleks parem kui jäätis, milles on just need maitsed, mida ise tahad. Sellise jäätise saab ise tehes. Ja see pole sugugi keeruline. Lihtsaim moodus on kasutada kondentspiima, sest siis ei pea jäätisesegu külmumise ajal segamas käima.

Mina keetsin kondentspiima ise, sest kuigi Soomes peaks seda müüdama, siis mina pole leidnud. Minu kondentspiimaga juhtus selline naljakas asi, et see kees kohe karamelliks. Keetsin piima ja suhkrut ettenähtud aja, aga segu hakkas kohe pruuniks tõmbama, kuigi oli veel vedel. Mõtlen, et asi võib olla selles, et kasutasin UHT piima. Äkki see mõjutas kuidagi. No igatahes sain siis karamelli ehk nagu keedetud kondentspiima, mida ka poes müüake, ja see pole ka ju üldse paha. Ja sellest tegin karamellijäätist, millele lisasin ka isekeedetud pohlamoosi. Võib muidugi ka pohlatoormoosi kasutada.

500 g vahukoort
u 300 g keedetud kondentspiima
pohlamoosi

  1. Vahusta vahukoor keskmiselt kõvaks vahuks, kuid mitte liiga kõvaks, sest siis  eraldub koorest rasv, mis jääb pärast kurgulakke kinni.
  2. Lisa kondentspiim, sega läbi ja lisa kergelt segades pohlamoos.
  3. Pane külma.

Kommentaare ei ole: