Muidu oli kõik kena, aga retsepti uurides imestasin, kuidas sinna ometi nii palju koostisaineid läheb. Aga otsustasin igaks juhuks ikka retseptist kinni pidada - polnud ju varem seda teinud, mine tea, kuidas käitub. Keeksivorm sai ääreni tainast täis ja kerkis ahjus muidugi veel kõrgemaks. Esimene mõte oli küll, et retsepti koostajat oli suurushullustus tabanud. Ja ma ei saa siiani aru, miks peab üks keeks nii pirakas olema. Ühesõnaga, panen allpool kirja poole koguse retsepti - siis tuleb inimliku suurusega.
Allääres võib näha ranti - see on koht, kus keeksivorm ära lõppes. |
4 dl jahu
1 tl kaneeli
(0,5 tl nelki)
näpuotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
2 dl suhkrut
125 g võid
2 muna
250 g tükeldatud kõrvitsat
1 cm ingverijuurt või 0,5-1 tl jahvatatud ingverit
0,25 dl kohvikoort
1 tl vanillisuhkrut
1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munadja vahusta veel veidi.
2. Kuumuta kõrvitsakuubikuid kastrulis, kuni neist eraldub vedelik, ning hauta siis pehmeks. (see väga kaua aega ei võtagi)
3. Püreesta kõrvits, lisakohvikoor ja vanillisuhkur ning sega korda mööda jahu/maitseainete/küpsetuspulbri/sooda seguga võivahule.
4. Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi.
5. Küpseta 200 kraadises ahjus u 25-30 minutit.
6. Lase vormis 15 minutit jahtuda ja kummuta siis välja.
7. Puista üle tuhksuhkruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar