
100 g võid
2,5 dl nisujahu
2 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl vett
Põhja peale
75 g tumedat šokolaadi
Täidis
1,5 dl vett
1,5 dl suhkrut
2 spl nisujahu
25 g margariini või võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 munakollast
Besee
4 munavalget
1,5 dl suhkrut
Valmistamine
- Põhja jaoks lisa pehmele võile kõik ained ja sõtku tainaks. Litsu tainas koogivormi põhja ja veidi ka äärtele. Hoia 15 min. külmkapis, torka kahvliga põhja augud ja küpseta 200 kraadi juures u. 15 minutit.
- Täidise jaoks pane kõik ained katlasse ja kuumuta segades, kuni segu pakseneb.
- Vahusta munavalged suhkruga. Suhkrut hakka järk-järgult lisama vahustamise lõpupoole, mitte alguses.
- Sulata šokolaad ja määri ahjust võetud põhjale.
- Tõsta selle peale ka sidrunikreem ning aja laiali.
- Kõige peale tõsta munavalgevaht ja aja laiali. Võid pinna rahuliku südamega konarlikuks jätta ja seda veel lusikaga konarlikumakski teha.
- Küpseta kooki veel umbes 10 minutit, kuni besee on peale helepruun. Ideaalis peaksid munakattele ka pisarad tulema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar