25. märts 2011

Šokolaadiküpsised

Igasugused küpsised on väga head, aga minu arvates on neid üldiselt üsna tüütu teha. Seekord tuli aga selliste mahlaste šokolaadiküpsiste isu ja võtsin asja käsile. Õnneks need saab üsna suured teha, siis pole nikerdamist ja ahju ääres passimist nendega. Retsepti leidsin Liisi blogist. Seal oli kasutatud valget šokolaadi, aga mina panin tumedat, Fazeri küpsetusšokolaadi. Küpsised said väga magusad. Kes nii magusaid ei taha, võib nt tavalise suhkru ära jätta. Loomulikult võib ka nii teha, et kakaopulbri asemel sulatada sisse šokolaad, ütleme 100-150 g. Arvan, et tuleb veel mahlasem;)

200 g võid
0,5 dl suhkrut
1 dl fariinisuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
4 dl jahu
3 spl (kuhjaga) kakaopulbrit
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
75 g metsapähklit (mina panin segu, kus oli ka india- ja maapähkleid, paar mandlit oli ka)
200 g tumedat šokolaadi

  1. Vahusta pehme või suhkrutega, lisa muna ja vahusta veel veidi.
  2. Sega omavahel jahud, kakaopulber ja küpsetuspulber. Sõelu võikreemile. Lisa ka sool.
  3. Haki pähklid ja šokolaad ning lisa tainale. Sega ühtlaseks massiks.
  4. Veereta märgate käte vahel parajad pallikesed, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta kergelt lamedaks.
  5. Küpseta 160 kraadi juures 10-12 minutit. 
Minul on gaasiahi ja vahepeal läks tal temperatuur kõrgemaks, siis lasin jälle madalamaks vajuda. Igatahes mina pidin isegi 30 minutit küpsetama. Nii et see oleneb suuresti ahjust. Tasub tikuga katsuda. Küpsised võivad veidi pehmemaks jääda, sest jahtudes nagunii kuivavad ja tahenevad veidi.

Väga mõnusad tee, kohvi või külma piima kõrvale näkitseda:)

3 kommentaari:

Liisi ütles ...

Tore, et küpsised sulle meeldisid! Mina olen neist igaljuhul sõltuvuses.
Kas äkki sulasid šokolaaditükid sul küpsise sees laiali ja seetõttu tundusid küpsised liiga magusad? Samas jälle enamus inimeste magusaarmastus vist nii suur ei ole, kui minul :D

Kadri ütles ...

Sulasid tõesti, aga need tundusid ainult alguses liiga magusad. Pärast olid õudselt mõnusad. Küllap olin tainalakkumisest juba küllastunud, kuigi ma ka üldiselt oma magusasoone üle kurta ei saa:D
Kas sa töötasid selle retsepti ise välja või võtsid kuskilt?

Liisi ütles ...

Kasutan 100 rooga Šokolaadiraamatust leitud retsepti.