30. sept 2010

Porgandikarask

Karask on meeldiv vaheldus tavalistele saiadele-leibadele. Varem olen teinud kitsejuustu-metsapähklikaraskit, aga seekord polnud neid aineid kodus olemas. Keefirit, odrajahu ja maalt toodud porgandeid oli aga küll. Ja isegi päevalilleseemneid leidus kapis veel üks nuts. Otsisin siis ühe karaski põhiretsepti ja lisasin oma ained sinna juurde. Sai väga hea! Aluseks võtsin retsepti Nami-Namist.

Koostisained:

1 muna
1 tl soola
1 tl suhkrut
2,5 dl keefirit, petti või hapupiima
2 spl võid 
peotäis-paar päevalilleseemneid (kindlasti sobivad ka metsapähklid)
1 veidi suurem porgand
3 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
1 tl soodat

Valmistamine:

  1. Riivi porgand, mõõda jahud koos soodaga ühte kaussi.
  2. Klopi muna soola ja suhruga.
  3. Lisa keefir, päevalilleseemned, sulatatud või ja jagusegu.
  4. Lõpuks sega juurde riivitud porgand.
  5. Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud leivavormi.
  6. Küpseta 200 kraadi juures u. 25 minutit, siis alanda temperatuur 180 kraadi peale ja küpseta veel 15 minutit. 
Originaalretseptis oli öeldud, et küpseb 20-25 minutit, aga seal pandi tainas ka plaadile ja karask oli seetõttu ilmselt õhem. Vormis läheb 40 minutit. Lasin tal veel pärast praokil ahjuuksega aegalaselt maha jahtuda. Soojalt ja võiga viib keele alla!

2 kommentaari:

Karoliin ütles ...

Su postitus tekitas mul karaskiisu - tegin ainult porgandiga. Karaski sisse võib ka riivjuustu lisada - annab kindlasti väga hea maitse juurde :)

Kadri ütles ...

Kindlasti sobib riivjuust ka. Kusjuures need päevalilleseemned tõmbusid karaski sees täiesti roheliseks. Väga huvitav reaktsioon.