30. nov 2013

Rosina-pähklikeeks rummiga


Sai jälle üks keeks tehtud. Retsepti võtsin ühest Soome ajakirjast, mille Kristiani ema mulle Eestis käies tõi. Retseptis oli ette nähtud rohkem kartulijahu kui nisujahu (esimene teeb keeksi eriti õhuliseks), aga küpsetama hakates avastasin, et mul polegi kartulijahu nii palju, nii et jahusid tuli umbes pooleks. Aga ikka jäi hea ja õhuline.

200 g võid
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
2 dl jahu
1,5 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
u 1 dl hapukoort
100 g rosinaid
100 g india või metspähkleid
törts rummi või 0,5 ampulli rummiessentsi

  1. Haki pähklid.
  2. Vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga.
  3. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad.
  4. Sega omavahel kuivained ja sõelu tainasse. Sega.
  5. Lisa hapukoor, kõige lõpus rosinad, pähklid ja rumm(iessents)
  6. Vala või või õliga määritud vormi ja küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit.

Kommentaare ei ole: