
Tainas
2,5 dl piima
30 g pärmi
4 spl suhkrut
0,5 tl soola
u 70 g sulavõid
u 8 dl jahu
Täidis
2 õuna
2 dl pohli
tavalist või fariinisuhkrut mõned supilusikatäied
50 g pehmet võid
200 g martsipani
kaneeli
määrimiseks 1 muna
peale pähkleid või mandlilaaste
Valmistamine:
- Kõigepealt pane tainas hakkama. Selleks sulata käesoojas piimas pärm koos suhkruga, lisa sool, sulavõi ja järg-järgult jahu. Sõtku siledaks tainaks ja jäta rätiku alla sooja kohta kerima umbes pooleks tunniks või kuni tainas on kerkinud kaks korda suuremaks.
- Vahapeal puhasta ja tükelda õunad ja sega koos pohlade ja suhkruga ja kaneeliga kausis läbi ja jäta oma aega ootama.
- Kerkinud tainas rulli ristkülikuks, määri pehme võiga, lisa täidis ja riivi peale martsipan. Kui riivimine ei õnnestu hästi (martsipan läheb pehmeks), lõika sellest viile ja laota tainale.
- Keera ristkülik pikemast servast rulli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja keera kokku, kinnita otsad. Lõika ringi välimisse serva 2/3 rulli laiuselt paraja vahega sisselõiked, nii et sisemine serv jääb kinni. Määri munaga. Raputa peale hakitud pähklid.
- Küpseta 190 kraadi juures u 35-40 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar