25. juuli 2013

Brownie-toorjuustukook

Seekord tegin Kristiani sünnipäevaks midagi temale meelepärast - Brownie-juustukoogi. Retsepti võtsin oma juustukookide raamatust. Kook on väga magus ja rammus, nii et alguses tundus see mulle isegi liiga magus, aga mida päev edasi, seda mõnusamaks kook läks. Palju seda korraga siiski ei söö. Ja ongi parem - jätkub kauemaks :)

Kes väga suurt magusat ei armasta, võib täidisesuhkru kogust vähendada nt 2 dl-le. 



Põhi:

110 g tumedat šokolaadi
150 g võid
1,75 dl jahu
0,5 tl soola
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Täidis:

 600 g maitsestamata toorjuustu
3 dl suhkrut
3 sl maisi- või kartulitärklist
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
2 dl vahukoort
50 g tumedat šokolaadi

1. Sulata või koos šokolaadiga ja lase jahtuda. Sega teises kausis jahu ja sool. Vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga heledaks vahuks, lisa munavahule sulašokolaad, ükshaaval munad ja jahu.
2. Vala 5 dl tainast küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga tordivormi põhja. Ülejäänud tainas vala väiksemasse koogivormi või lihtsalt küpsetuspaberi peale plaadile. Küpseta koos (kui võimalik)  180 kraadises ahjus 15 minutit. Jäta jahtuma.
3. Põhjade jahtumise ajal mikserda ühtlaseks toorjuust ja suhkrud, lisa munad ja tärklis, lõpuks vahustamata vahukoor. Tõsta 2,5 dl segu väiksemasse kaussi. Sulata 50 g šokolaadi ja sega sinna juurde.
4. Lõika mitte tordivormis küpsetatud põhjamaterjal kuubikuteks ja pane koogivormis oleva põhja peale. Vala peale valge toorjuustumass, selle peale nirista šokolaadiga toorjuust. Tee mõne köögiriistaga nt kaheksaid või muid kujundeid, et pinnale tekiks muster. Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund.

Kommentaare ei ole: