Kuna mul väiksemat kandilist vormi pole, tegin ahjuplaadile ja et koogid liiga õhukesed ei jääks, tegin pooleteistkordse kogusega. Soovitan isegi kahekordset kogust. Retsepti võtsin Nami-namist. Vähendasin küll suhkrukogust, sest liig on ikka liig. Alljärgnevalt ühekordne kogus:
200 g võid
200 g tumedat küpsetusšokolaadi
3 keskmist muna
100 g suhkrut
100 g nisujahu
0,5 tl soola (kui või on juba soolane, pole lisasoola vaja lisada)
0,5 tl vanillisuhkrut
100 g hakitud kreeka (või muid) pähkleid (mina kasutasin India pähkleid)
meelepäraseid marju (nt vaarikaid või pohli, mina panin seekord pohli)
- Sulata kas potis või mikrolaineahjus või ja šokolaad.
- Vahusta munad suhkruga.
- Lisa muna-suhkruvahule sula šokolaadisegu, vanillisuhkur ja kui või polnud soolane, siis sool.
- Lisa jahu ja sega läbi.
- Kõige lõpuks lisa pähklid ja marjad ja sega kõik ühtlaseks.
- Vala segu küpetuspaberiga vooderdatud vormi või ahjuplaadile ja küpseta 170 kraadi juures 30-35 minutit. Ahjuplaadil küpetades lühenda küpsetusaega u 20 minutile, sest kook on õhem ja küpseb kiiremini. Ja läbi pole sel koogil vaja küpseda, peabki seest nätske olema.
Raske piiri pidada |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar