22. aug 2012

Brownie'd ehk šokolaadiruudud

Brownie'd on ühed mõnusad šokolaadised ja seest kergelt nätsked koogikesed. Ja neisse saab panna pähkleid ja erinevaid marju. Tõelised kaloripommid, aga nii head, et vahel võib nendega patustada küll :)
Kuna mul väiksemat kandilist vormi pole, tegin ahjuplaadile ja et koogid liiga õhukesed ei jääks, tegin pooleteistkordse kogusega. Soovitan isegi kahekordset kogust. Retsepti võtsin Nami-namist. Vähendasin küll suhkrukogust, sest liig on ikka liig. Alljärgnevalt ühekordne kogus:

200 g võid
200 g tumedat küpsetusšokolaadi
3 keskmist muna
100 g suhkrut
100 g nisujahu
0,5 tl soola (kui või on juba soolane, pole lisasoola vaja lisada)
0,5 tl vanillisuhkrut
100 g hakitud kreeka (või muid) pähkleid (mina kasutasin India pähkleid)
meelepäraseid marju (nt vaarikaid või pohli, mina panin seekord pohli)



  1. Sulata kas potis või mikrolaineahjus või ja šokolaad.
  2. Vahusta munad suhkruga.
  3. Lisa muna-suhkruvahule sula šokolaadisegu, vanillisuhkur ja kui või polnud soolane, siis sool.
  4. Lisa jahu ja sega läbi.
  5. Kõige lõpuks lisa pähklid ja marjad ja sega kõik ühtlaseks.
  6. Vala segu küpetuspaberiga vooderdatud vormi või ahjuplaadile ja küpseta 170 kraadi juures 30-35 minutit. Ahjuplaadil küpetades lühenda küpsetusaega u 20 minutile, sest kook on õhem ja küpseb kiiremini. Ja läbi pole sel koogil vaja küpseda, peabki seest nätske olema.

Raske piiri pidada



Kommentaare ei ole: