13. juuli 2012

Kaeraküpsised

Mul juhtus kapis olema mitu pakki kaerahelbeid ja mõtlesin neist küpsiseid teha, kuna olin näinud Kokkama Ragnega-blogis ühte paljutõotavat ja sealses kommentaariumis paljukiidetud retsepti. Ja tõepoolest, küpsised said väga mõnusad. Parajalt paksud ja nii toitvad-täitvad, et ei tahagi palju korraga süüa. Tavaliselt on nii, et kui küpsisepaki juurde satun, söön seni, kuni pakk tühi. Aga neid küpsiseid mahub korraga umbes kaks. Originaalretseptis olid pähklid ja šokolaaditükid, aga mina panin seekord rosinaid ja päevalilleseemneid, sest need olid mul kodus olemas. Teinekord proovin kindlasti ka seda luksuslikumat varianti.

175 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
140 võid, toasooja
100 g suhkrut
0,5 tl soola
200 g kaerahalebeid
2 sl heledat suhkrusiirupit
0,5 dl vett
paar peotäit päevalilleseemneid
paar-kolm peotäit roinaid

  1. Sega retsepti kuus esimest koostisainet omavahel, et tekiks purutaoline mass. 
  2. Seejärel lisa siirup ja vesi ja sega kõik taignaks. 
  3. Kõige viimasena lisa rosinad ja päevalilleseemned.
  4. Tee taignast kaks rulli, keera toidukile sisse ning pane need  umbes tunniks külmkappi.
  5. Lõika tainast terava noaga ca 1 cm paksused viilud ja pane need küpsetispaberiga kaetud ahjuplaadile. 
  6. Soojenda ahi 200 kraadini. Pane küpsised ahju ning langeta ahjukuumust 175 kraadini. Küpseta küpsiseid 15-20 minutit. 
  7. Jahuta küpsiseid korralikult restil. 
Pöördõhuga ahjus võib kuumus olla u 160 kraadi, küpsetusaeg sama. 
 
Korralik suutäis
 


Kommentaare ei ole: