Pisarad õhtupäikeses sillerdamas ... |
Kui tulid selleaastased esimesed rabarberid, tegin neist loomulikult rabarberikooki. Retsepti võtsin Oma Maitsest ja kuulub see Liilia Raiki'le. Midagi põrutavat see kook polnud, aga väga hea sellegipoolest. Hea ja lihtne. Eriti mõnus on muidugi pisarakate.
Põhi:
4 munakollast
1,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1,5-2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit (ma panin viimaste puudumisel hapukoort)
50 g sulavõid
Täidis:
u 400 g ehk 2 väga suurt vart rabarberit
0,5 tl kaneeli
2 sl suhkrut
Kate:
4 munavalget
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
- Koori rabarber ja lõika väikesteks tükkideks. Sega kaneeli ja suhkruga, jäta seisma.
- Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja sulata või. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa jogurt ja jahtunud sulavõi munavahule, sõelu hulka kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderatud suurde (vähemalt 28 cm läbimõõduga) vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Põhi jääb nagu keeks põhimõtteliselt.
- Laota põhjale rabarberitükid ja pane ahju tagasi. Keera kuumus 220 kraadi peale - rabarberid peavad pehmeks, kuid mitte puruks minema.
- Samal ajal vahusta munavalged ja nirista hulka suhkrud. Eemalda koogivormilt servad ja kata kook munavalgevahuga. Pane uuesti ahju ja hoia seal u 5 minutit või kuni muna hakkab veidi tumedamaks muutuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar