1. sept 2011

Taaskord meie igapäevasest leivast


Jätkan endiselt leivateemaga - olen nüüd suvi läbi harjutanud ja katsetanud erinevaid variante ja hetkel jälle koorikleibadel pidama jäänud. Need küpsevad kiiremini ja näevad araktiivsemad välja. Lisaks sellele kippus mul suur päts päevade kuludes murenema ja pudisema hakkama, koorikleibadega seda probleemi pole.
Punase linnasejahu, päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemnetega koorikleivad
Küll aga ootas mind Tartusse jõudes ebameeldiv üllatus - turult oli see mahelett kadunud, kust ma linnasesiirpupit ja vahel jahu olin ostnud ning kuskilt mujalt ma ka siirupit ei leidnud. Kaubahallis on aga uus mahepood ja seal müüdi punase linnase jahu - ostsin siis seda ja leib tuli täitsa kena. Jäi isegi veidi tumedam kui siirupiga ning seda jahu ka kulub vist vähem, 400 g vedeliku kohta kolm supilusikatäit (siirupit panin 5). Nii et leib edaspidi tegemata ei jää, aga kahju siiski, et turult see mahelett kadunud on :(


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas koorikleiva retsepti kuskil üleval ei ole?

Kadri ütles ...

Eradi ei ole, kuid kasutada võib siin blogis olemasolevat leivaretsepti ja lihtsalt veidi rohkem jahu panna.