5. juuli 2011

Valge šokolaadi-toorjuustutort maasikatega

Vahapeal on mu blogi sissekannetesse väike auk tulnud, kuid seda mitte seepärast, et mu küpsetamisind oleks raugenud, vaid seetõttu, et unustasin oma fotoka USB-kaabli Tartusse ja ilma pildita pole minu arvates sissekandeid mõtet teha.
Tegin oma sünnipäevaks (juba teist korda) suus sulava valge šokolaadi-toorjuustu tordi. Kuna maasikahooaeg oli ka alanud, oli tordi maasikatega katmine loomulik valik. 

Koostisained:

Põhi:

200 g kaeraküpsiseid (neid vanaaegseid, a la Väike Väänik)
75 g võid

Kook ise:

400 g toorjuustu (nt Farmi köögitoorjuustu, mis on sobivasti 400-grammises topsikus)
200 g hapukoort
400 g valget küpsetusšokolaadi
3 muna 
3 spl jahu (kuhjaga)

Kaunistamiseks:

maasikaid
tordiželeed (nt Ruff, pool pakki)

Valmistamine:
  1. Vooderda lahtikäiva tordivormi (24 cm läbimõõduga) põhi küpsetuspaberiga.
  2. Sulata või, purusta küpsised, sega puru võiga ja suru koogivormi põhja.
  3. Sulata šokolaad.
  4. Sega omavahel toorjuust ja hapukoor, kuni toorjuustus on võimalikult vähe tükke.
  5. Lisa šokolaad, munad ja jahu ning sega korralikult läbi.
  6. Vala segu trodivormi.
  7. Küpseta ahju keskel 160 kraadi juures u 1 tund või kuni keskelt peaaegu enam ei värise. Keera ahi kinni ja lase tordil ahjus jahtuda.
  8. Kui tort jahtunud, kaunista see maasikatega ja maasikad pintselda korralikult tordiželatiiniga üle. Säilita külmas.
Minul on see retsept alati õnnestunud ja tort maitseb mahe ja mõnus.


 

Kommentaare ei ole: