Tegin oma sünnipäevaks (juba teist korda) suus sulava valge šokolaadi-toorjuustu tordi. Kuna maasikahooaeg oli ka alanud, oli tordi maasikatega katmine loomulik valik.
Koostisained:
Põhi:
200 g kaeraküpsiseid (neid vanaaegseid, a la Väike Väänik)
75 g võid
Kook ise:
400 g toorjuustu (nt Farmi köögitoorjuustu, mis on sobivasti 400-grammises topsikus)
200 g hapukoort
400 g valget küpsetusšokolaadi
3 muna
3 spl jahu (kuhjaga)
Kaunistamiseks:
maasikaid
tordiželeed (nt Ruff, pool pakki)
Valmistamine:
- Vooderda lahtikäiva tordivormi (24 cm läbimõõduga) põhi küpsetuspaberiga.
- Sulata või, purusta küpsised, sega puru võiga ja suru koogivormi põhja.
- Sulata šokolaad.
- Sega omavahel toorjuust ja hapukoor, kuni toorjuustus on võimalikult vähe tükke.
- Lisa šokolaad, munad ja jahu ning sega korralikult läbi.
- Vala segu trodivormi.
- Küpseta ahju keskel 160 kraadi juures u 1 tund või kuni keskelt peaaegu enam ei värise. Keera ahi kinni ja lase tordil ahjus jahtuda.
- Kui tort jahtunud, kaunista see maasikatega ja maasikad pintselda korralikult tordiželatiiniga üle. Säilita külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar