5. juuli 2011

Marja-toorjuusturull

Tahtsin jaanipäevaks teha besseerulli, aga besee vajus kokku, jäi mõnemillimeetri paksuseks ja ei kõlvanud kuhugi:( Küllap ei saanud küpseks. Otsustasin, et teen siis tavalise rullbiskviidi ja see tuli kenast välja:) Rullbiskviit tuli mõnusalt mahe ja marjad lisasid värskust.

Rullbiskviit:

5 muna
5 spl suhkrut
4 spl jahu
1 spl kartulijahu

Kreem:

400 ml vahukoort
200 g toorjuustu
u 1 dl suhkrut
200 g värskeid või külmutatud marju (mina panin vaarika ja mustika segu)

Valmistamine:
  1. Kõigepealt valmista biskviit. Selleks eralda munakollased valgetest ja vahusta munavalged tugevaks vahuks. 
  2. Lisa lahtiklopitud ja vähese valgega läbi segatud kollased valgevahule.
  3. Sõelu juurde jahu ja kartulijahu.
  4. Tõsta ettevaatlikult segi.
  5. Laota ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 190 kraadi juures u 12 minutit või kuni paistab küps.
  6. Kummuta biskviit kohe suhkruga kaetud küpsetuspaberile ja eemalda paber, millel biskviit küpses. Jahuta maha.
  7. Vahepeal vahusta vahukoor suhkruga, vahule lisa toorjuust ja mikserda ühtlaseks. 
  8. Sega juurde marjad.
  9. Levita marjakreem biskviidile ja keera see rulli. 
  10. Lase enne serveerimist külmkapis vähemalt pool tundi seista.

Kommentaare ei ole: